Top 10 cele mai frumoase stadioane. Ștefan cel Mare e pe 8 !

August 15, 2009

Comform Prosport, ziarul Times din Marea Britanie a întocmit un clasament cu cele mai frumoase stadioane din lume. Surprinzător este că stadionul echipei de fotbal Dinamo București este pe locul 8. Întreg clasamentul arată așa:
1. Signal Iduna Park – Borussia Dortmund
2. San Siro – AC Milan și Internazionale Milano
3. Anfield Road – FC Liverpool
4. Inonu Stadium – Besiktas Istambul
5. Allianz Arena – FC Bayern Munchen
6. Santiago Bernabeu – Real Madrid
7. La Bombonera – Boca Juniors
8. Stadionul Dinamo – Dinamo București
9. Camp Nou – FC Barcelona
10. Craven Cottage – FC Fulham

Un clasament destul de ciudat dacă ne uităm la unele stadioane ce se află in acest top. Aici mă refer bineînțeles la Stadionul Dinamo, Inonu și Craven Cottage. Când am văzut lucrul acesta pe Prosport era să-mi sară ochii din orbite. Cum nu prea am încredere în jurnaliștii de la Prosport, am decis să caut direct la sursă, să văd dacă este adevărat. Pe prima pagină nimic despre acest clasament, așa că scriem frumos in căsuța de search stadiums, și găsim Top ten football stadiums. Ia să vedem. Și minuneeeeee. Chiar apare Stadionul Dinamo. Să vedem ce zice autorul acestui clasament, Tony Evans despre Stadionul Dinamo. “A running track is normally enough to destroy a stadium’s credibility. However, Dynamo Bucharest’s ground is a masterpiece of Cold War chic. You are greeted by Stalinist statues before arriving at a sunken bowl. A wide staircase behind the goal takes you pitchside — you can imagine a baby’s pram rattling down the stairs — and the closest thing to executive boxes are the balconies of neighbouring tower blocks. “. Destul de frumoasă această descriere, dar nu știu care-i faza cu statuile staliniste.
Acum să-mi dau și eu cu părerea despre acest clasament. Pe primul loce eu aș fi plasat stadionul din Munchen, Allianz Arena. Din poze arată minunat, iar in realitate cu siguranță arată bestial. Signal Iduna Park, sau Westfalenstadion e destul de drăguț, dar mi se pare că designul tribunelor este prea înghesuit. San Siro, stadionul echipei mele preferata, AC Milan, din nou un stadion frumușel, dar formele sale nu prea tind către frumusețe arhitecturală. Despre Santiago Bernabeu și Camp Nou nu am decât cuvinte de laudă, sunt niște stadioane foarte frumoase, dar mai mult îmi place Camp Nou, din cauza formelor rotunjoare. Stadionul La Bombonera nu-mi place absolut deloc. Acea formă dreptunghiulară și taită pe la mijloc, mă respinge. Craven Cottage înțeleg perfect de ce apare în top. Pot spune că este un stadionu foarte frumos, în ciuda dimensiunilor sale destul de reduse. Acest sadionu combină stiul rustic, vechi din secolul 20, cu stilul modern al secolului 21. Este amplasat exact pe malul Tamisei. Am ajuns și la stadionul Ștefan cel Mare. Nu mi-a plăcut niciodată acest stadion, și nu înțeleg ce a văzut Tony Evans de l-a introdus în acest top, și înaintea stadionului Cam Nou. Este un stadion mic și vechi, ce aduce la suprafață stilul comunist, cel de stadion oval, cu pistă de alergare, asemănător cu stadionul lui Dinamo Kiev, sau Dinamo Minsk, sau Dinamo Moscova. Chiar dacă nu simpatizez acest stadion, mă bucur că unul românesc apare in clasament. Sper ca în următorii ani, capacitatea spectatorilor să fie mărită, și tribunele acoperita. Tot ce mai pot spune e baftă Dinamo în Europa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: