Vreau o schimbare !

July 30, 2009

Vrea o schimbare a sistemului social. Vreau ca Romania sa nu mai fie campia in care statele din vest, sa-si pasca oile. Aici intra si SUA. Vreau ca statul roman sa anuleze cumva imprumutul de la FMI deoarece aceste datorii ne vor duce la sapa de lemn. Sa-si dezvolte un sistem economic, care beneficiaza cetateanului si ii imbunatateste nivelul de trai. Romanul sa se foloseasca exclusiv de produsele romanesti, deoarece asa ar plati taxe mai mici, cererea ar fi mai mare, companiile s-ar dezvolta, iar asa ar creste si exporturile, si PIB-ul. Sistemul bancar sa nu fie asemanator cu cel american, daca nu cumva este identic. Trebuie sa fie complet diferit, deoarece acest sistem favorizeaza cresterea inflatiei, ce va duce la preturi mai mari, si la scaderea nivelului de trai. Cum a spus si Marcel Iures, prioritati pentru statul roman ar trebui sa fie sistemul de invatamant deoarece avem tineri foarte talentati si foarte destepti dar care nu sunt sustinuti si nu sunt promovati, sistemul sanitar deoarece se moare in spitale si nu mai vreau sa scot cate 1 milion din buzunar pentru a induiosa doctorul ca sa-i faca ceva tatalui meu care ar putea ajunge in spital peste cativa ani, si agricultura deoarece pamantul romanesc este cel mai bun, si ofera o mare posibilitate de productie proprie a alimentelor de calitate. Nu mai vreau multe partide, care se cearta intre ele la orice decizie, nu mai vreau ca in mandate membrii acestor partide se insulta reciproc ca la usa cortului, si nu mai vreau promisiuni care nu o sa se implineasca niciodata. Nu mai vreau sa apartinem de Uniunea Europeana, deoarece din cauza lor industria romaneasca a fost distrusa ca sa faca loc investitiilor straine, investitii care ajuta numai tarile din vest, de unde provin aceste investitii. Statul Roman a ajuns vaca Uniunii Europene, care-l mulge fara sa ne dam seama. Nu mai vreau NATO. Nu vreau ca Romania sa-si trimita trupele in Irak si Afganistan, doar ca sa lupte pentru nevoile lacome ale SUA. Romanii mor intr-un razboi in care nu ar trebui sa se afle, din cauza relatiilor foarte intre Romania si SUA. Aceste relatii care statul le-a facut cu gandul ca americanii ne vor ajuta. Ei nu ne ajuta deloc. Ei profita de pe urma noastra. A mai venit cineva sa mulga vaca, iar vaca sta si rumega putinul care i se da. Vreau neutralitate la fel ca Elvetia. Sa ne descurcam singuri. Pentru ca putem. Avem cantitati enorme de resurse, si nu ma refer doar la petrol. Din pacate vindem aceste resurse pe preturi de nimic cand am putea profita noi de pe urma lor.
Vreau nivel de trai mai bun, sistem de invatamant mai bun, sistem sanitar mai bun, agricultura mai dezvoltata, sistem politic si bancar diferit, si neutralitate.
VREAU O SCHIMBARE !

Advertisements

7 Responses to “Vreau o schimbare !”

 1. veutzu Says:

  E absolut fireasca dorinta ta de schimbare, dorinta ca si tara noastra sa fie civilizata. Totusi (e doar opinia mea, bineinteles), nu cred ca putem reusi fara Occident. Daca nu tragem spre occident, o sa alunecam spre Orient, si cred ca esti de acord ca asta ar pune capac.
  Apoi, nu putem fi neutri ca Elvetia, pentru ca suntem cu cel putin 50 de ani in urma; si din acelasi motiv nu cred ca putem, inca, sa fim pe picioarele noastre. Deci nu cred ca atitudinea “Americo, eu imi iau jucariile si plec” e cea eficienta. In definitiv, nu America e de vina, nici UE, nici NATO… ci noi suntem de vina. Nu?…

 2. deodatus06 Says:

  da, dar iti dau un exemplu de ce UE nu e buna. asta ne-a zis profu de istorie care se pricepe mult mai bine la politica. el a zis ca una din conditiile ca noi sa intram in UE a fost sa demolam toate fabricile pentru nu au conditii bune de munca. asta e adevarat dar acele fabrici putea fi renovate. UE a vrut mai mult ca noi ca Romania sa adere ca firmele straine sa investeasca pentru ca de fapt ele fac profit de pe urma noastra. tot ce ne aduc aceste firme e un procent foarte mic la PIB si locuri de munca. stiu ca momentan nu putem fara occident, dar ei ne-au adus in starea in care suntem, pentru ca noi am avut industrie si putea fi adusa la standarde moderne. daca nu ai vazut documentarul zeitgeist uita-te si acolo zice cum functioneaza sua. e cam mult de povestit si daca ma apuc acuma, o sa se piarda aspecte importante.

 3. veutzu Says:

  da, absolut adevarat ca UE ne-a impus conditii defavorabile noua. dar fatza de comunism, situatia era de 1000 ori mai buna. marea problema e ca dupa dezmembrarea fabricilor, prin ’90 – ’92, statul roman ar fi trebui sa bage tare in economie – or nu a facut asta. or, asta e motivul pt care azi economia romaneasca merge prost: conducerea proasta si ticaloasa. uite, polonia a patit exact ca noi, dar s-au ridicat mult mai mult; de ce? pt ca n-au asteptat pomana de la occident, ci au incercat sa-si faca ei singuri. noi n-am facut singuri, ci Iliescu a preferat sa arate ce rau e capitalismul :)))

  In alta ordine de idei: te rog, adu-mi orice, absolut orice argument pe lumea asta! – dar nu Zeitgeist. Cand o sa se inteleaga ca Zeitgeist e o elucubratie?…

 4. deodatus06 Says:

  nu imi place UE pentru ca ea sprijina globalizarea. UE vrea sa creeze un stat asemanator cu SUA, care sa fie noua putere mondiala. in legatura cu polonia ai dreptate, dar polonia a reusit acest lucru prin legi bune. UE tot se chinuie sa gaseasca o solutie pt criza asta dar nu o gasesc. polonia a facut cum a crezut ea ca e mai bine, si momentan este singura tara din uniune care are crestere economica, mica dar are. la fel cum polonia a facut acuma cred ca puteam si noi. daca nu ne descotorosim de UE cat mai repede, lucrurile o sa devina din ce in ce mai grele, nivelul de trai va scadea dramatic, si mi-e frica sa nu se intampla ca in ’89 si separarea de UE sa se faca tot printr-o revolutie.

 5. deodatus06 Says:

  sau daca vrei viziteaza site-ul asta. mie mi-a deschis mai mult mintea cu privire la UE. http://antiue.wordpress.com/

 6. veutzu Says:

  Si ce crezi ca se va intampla daca “ne descotorosim” de UE? Pentru ca singuri nu vom putea face fatza (din lipsa legilor, de care ziceai chiar tu, si a activitatii proaste a statului, de care ziceam eu), si atunci cu cine sa facem comert, cu turcii, arabii si chinezii? Mi se pare mult mai rea varianta. In definitiv, cu toate defectele, sistemul UE/NATO este cel civilizat, iar sistemul oriental este cel retrograd sau retardat. Iar cale de mijloc nu exista…

 7. deodatus06 Says:

  pai cred ca ar fi mai bine sa facem comert cu orientul. in loc sa le vindem occidentalilor cele mai bune produse la preturi mici, si ei sa ne vanda produse de doi lei la preturi mari, am putea sa le vindem noi orientalilor produse de doi lei la preturi mari si ei sa ne vanda produse bune la preturi mici.
  dar cred ca asa statul roman ar fi urat de statele din orient.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: