Monarhia e mai buna

July 26, 2009

Parerea mea este ca cea mai buna forma de guvernamant e monarhia, cea constitutionala. Cea mai buna perioada a fost in timpul domniei lui Ferdinand, iar atunci Romania era tara monarhica. Astazi, avem un guvern format din foarte multe partide, care se cearta tot timpul intre ele si nu ajung la un acord, lucru ce incetineste progresul tarii, pe langa dezinteresul politicienilor. Cred ca daca Romania ar trece la monarhie, daca la conducerea tarii ar veni un om corect, necoruptibil si daca numarul partidelor ar fi mult mai mic, ar fi cel mai bine.
Acest articol vine din mintea unui baiat de doar 17 ani, cu cunostinte reduse de politica, care ar vrea sa urmeze o cariera in politica si sa schimbe ceva in bine. De aceea va rog sa veniti cu completari daca am gresit cu ceva, daca sistemul monarhic constitutional functioneaza altcumva decat cred eu, ca nu cumva sa ajung in Parlament peste 20 de ani si fac o treaba de 2 lei cum fac majoritatea politicienilor.

Advertisements

8 Responses to “Monarhia e mai buna”

 1. Marin Vasile Says:

  Ei bine si eu sunt de aceeasi parere. Eu sunt un baiat de doar 15 ani, fara tendinte de a urma orice fel de cariera in politica.

  Oricum, nici un om nu este incoruptibil, nici acest Ferdinand nu era. Insa atuul sau era acela ca provenea dintr-o familie germana, desteapta si ca avea o gandire libera si voia sa ajute Romania.

  Problema cu care se confrunta Romania nu este sistemul de guvernare in sine si ce presupune acesta, ci oamenii care alcatuiesc puterea si care ar trebui sa faca sistemul sa functioneze corect.

  Acesti oameni sunt in mare parte comunisti oribiti de putere, care in timpul regimului nu si-au permis decat sa stea in umbra, iar acum se razbuna oarecum pe ceea ce li s-a intamplat in trecut. In aceasta dorinta de razbunare, ei uita ca au un popor de guvernat si ca oamenii se bazeaza pe ei.

  Sa schimbi toti oamenii care se afla acum la putere(Presedentie, Parlament si alte institutii) ar fi oarecum imposibil. De aceea sunt de parere ca schimbarea sistemului de guvernare cu o monarhie clasica sau chiar cu o monarhie democrata, precum in Anglia ar fi cea mai buna idee.

  Insa, din nou, ar trebui adus un rege din afara tarii, un rege neutru, care nu s-a confruntat cu problemele unui regim comunist(cel mai favorabil). Familia regala din Romania nu are nici un descendent de seama care ar putea urca pe tron, in cazul in care sistemul de guvernare s-ar schimba.

  Oricum, ceea ce vorbim noi aici sunt iluziile unor tineri naivi ce cred ca in Romania inca se mai poate face ceva, ca noi putem schimba tara in bine. Tristul adevar este ca acest lucru nu se poate. Iar tu, daca vei ajunge in parlament, vei fi de asemenea corupt de toti acei serpi vicleni si vei face ce fac si eu acum.

  Aaa si…din cate am inteles de la fosta mea profesoara de educatie civica, Constitutia Romaniei prevede ca forma de guvernamant este de Republica Prezidentiala si ca nu poate fi schimbata.

 2. deodatus06 Says:

  eu inca am o mica speranta ca se poate schimba ceva. cand se va face schimbul de generatii in parlament, cand vor veni tinerii care s-au nascut dupa ’89 cred ca va fi diferit. eu sper sa nu ma poata corupa daca voi ajunge in politica. cred ca sunt o persoana destul de onesta dar numai daca voi ajunge in Parlament imi voi da seama

 3. Marin Vasile Says:

  Treaba cu schimbul de generatii e relativa. E foarte posibil ca tinerii care reprezinta noua generatie la guvernare(si care bineinteles sunt de pe acum in politica) sa fie corupti si influentati de comunistii de acum si atunci acest schimb de generatii sa nu aiba nici un efect asupra modului in care este condusa Romania.

  Ei bine, eu iti doresc succes sa ajungi cat mai repede acolo si sa nu te lasi influentat de nimeni si nimic si sa schimbi cate ceva in Romania!

 4. Pisoiu Says:

  In primul rand: monarhia nu inseamna un om drept la conducerea tarii care sa faca dupa cum ii tuna lui. Ia exemplul lui Carol al II-lea care a abdicat in favoarea fiului sau de 4 ani ca sa fuga in strainatate impreuna cu iubita.

  In al doilea rand: Ferdinand nu a fost un rege mare ci a fost un rege cu o regina mare. Se stie ca regele nu era o personalitate foarte puternica, dar sotia sa a stiut la cine sa apeleze si cum sa isi faca sotul sa mearga pe calea cea dreapta.

  Monarhia din Anglia e oarecum de forma. Tara e condusa de parlament si de Primul Ministru, iar regina doar semneaza si cam atat. Propriu-zis primul ministru are mai mare influenta politica decat regina. Acolo s-a pastrat monarhia in primul rand dintr-un soi de inertie.

  Marin Vasile: daca la 15 ani nu crezi ca se mai poate face nimic pentru sistemul din tara noastra atunci e cat se poate de grav. Sa se aduca un rege din afara e egal cu zero. Nu cred ca ar putea cineva sa combata coruptia si bubele sistemului mai bine decat noi. Trebuie sa incercam fiecare sa facem cate ceva. Un exemplu ar fi sa ne cunoastem si sa ne sustinem drepturile. Daca am cumparat un aliment stricat sa ne ducem la OPC si sa reclamam acest lucru, sa cerem bon pentru fiecare lucru cumparat pentru ca astfel societatea respectiva va fi obligata sa plateasca taxele aferente produselor (de multe ori oamenii comercializeaza lucruri fara a avea acest drept si se sustrag platii TVA-ului si a altor taxe aferente). Stiu ca par niste chestii nesemnificative, dar daca incepem de la chestii mici vom fi capabili sa rezolvam o parte din probleme. Trebuie inceput de undeva si nu cred ca va fi usor sa se inceapa de sus. E mai simplu sa incepi de jos, sa le demonstrezi celor de sus ca nu mai merge sa ne duca cu zaharelul.

  deodatus06: degeaba vin cei nascuti dupa ’89 la putere daca ei vor fi invatati meserie de cei dinainte si ii vor considera exemple demne de urmat. Daca promovam baloane de sapun vom fi considerati baloane de sapun. Din pacate si generatia tanara de la putere – Bogdan Olteanu, Monica Ridzi, Elena Udrea s.a.m.d. – au inceput s-o dea in bara. Trebuie sa ne schimbam modul de a gandi si sa nu mai asteptam totul mura in gura.

  Concluzia mea e urmatoarea: invatati ce vi se cuvine si ce obligatii aveti. Sustineti-va drepturile si respectati regulile. Astea sunt solutiile. Nu o noua forma de guvernare.

  P.S. Scuze pentru commentul kilometric

 5. deodatus06 Says:

  pisoiu ai dreptate, trebuie inceput de sus, dar uita-te de exemplu la campaniile de alegeri. oamenii de la tara, care nu au o educatie prea buna din cauza sistemului voteaza cu cine vad mai mult la televizor. un politician candidat la alegeri daca promite in direct ca va mari pensiile daca e ales, sansele de succes ii cresc foarte repede. trebuie inceput de jos dar trebuie schimbat si ceva de sus ca altfel nu sunt sanse de reusita

  • Pisoiu Says:

   Asa cum zicea cineva, suntem o tara de asistati. Cel care promite mai mult ia mai mult. Totusi populatia rurala care nu are o educatie foarte buna scade. Multi din tinerii de la tara se indreapta spre licee de la oras si chiar facultati, intra in contact cu tinerii de la oras si au aceeasi mentalitate cu ei. Si la tara gasesti oameni deosebit de inteligenti, care gandesc poate chiar mai corect decat noi, orasenii. Nu trebuie subestimati acesti oameni. A fi nascut la tara nu trebuie sa fie o rusine. Sunt si ei oameni ca si noi, care gandesc ca noi, care au aceleasi drepturi ca si noi. Nu inteleg de ce atata discriminare avand in vedere ca sunt mult mai badarani cei de la orase si mult mai des cei de la orase comit ilegalitati. Asa ca nu cred ca asta e un argument solid sau, cel putin, nu va mai conta foarte mult in curand.

 6. deodatus Says:

  Da Pisoiu ai dreptate, da ma refer in special la batrani. Din cauza ca sunt saraci pentru ca se bazeaza doar pe pensiile lunare voteaza doar cu cei care promit sa le mareasca. Poate sunt cam discriminator dar am ajuns asa pentru ca m-am saturat de toate prostiile din tara asta. Inainte cand nu prea aveam idee de toate lucrurile astea eram mai tolerant.

 7. Pisoiu Says:

  Nu batranii de la tara sunt de vina pentru faptul ca ajung sus doar cei care ofera pomana. Avem si in oras o gramada de persoane care prefera asa ceva.

  Este vorba de o gramada de persoane, de orice varsta, care se lasa amagiti de pomana. Uite aici o dovada: http://pisoiu.wordpress.com/2009/05/04/cu-mic-cu-bere-de-la-marean-putere/ Am fost acolo si am vazut cum lumea se inghiontea, calca in picioare, injura s.a.m.d pentru 4 mici si un Golden Brau gratis.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: